Codi centre: 08043644

El departament de llengua castellana organitza cada any una sortida cultural a Madrid per als alumnes de 2n de batxillerat que cursen la matèria Literatura castellana.

Així doncs, el viatge literari es basa en l'exploració d'una de les ciutats més emblemàtiques per a les lletres hispàniques. En primer lloc, vam realitzar una ruta literària pel Barrio de las Letras, organitzada i portada a terme pel poeta Ignacio Vleming, en la qual vam gaudir de la visita a la Casa Museu de Lope de Vega, la plaça Santa Ana, el Teatro Español , el callejón del Gato (via de naixement de l'esperpent), el carrer Huertas, el Convent de les Trinitàries Descalces de Sant Ildefons, i els successius carrers on van residir els magnats de la literatura dels Segles d'Or: Miguel de Cervantes, Francisco de Quevedo i Luis de Góngora.


Altres llocs d'interès cultural que vam visitar són: la Biblioteca Nacional d'Espanya i el Museo del Prado. Així mateix, vam visitar la ciutat natal cervantina, Alcalá de Henares, en la qual vam descobrir el Museu Casa Natal de Cervantes, la Universitat d'Alcalá d'Henares (amb visita al Paranimfo), el Corral de Comèdies i la plaça Cervantes.

Com s'ha pogut comprovar, la durada del viatge és de dos dies, temps suficient per admirar, passejar i aprehendre tot allò que la ciutat cimera de les lletres hispàniques ens obsequia. Sens dubte, un periple que ens permet endinsar-nos en la literatura castellana d'una manera propera i significativa.

Podeu veure més fotos del viatge aquí.